0
Voturi electronice
0
Luări de cuvânt în plen
0
Declarații politice
0
Inițiative legislative

Apariții în media

Vă invit să urmăriți aparițiile mele în presă.

Activitate parlamentară

Vă invit să urmăriți activitatea mea din Parlamentul României.

Șase proiecte de legi în doi ani de mandat

În acești doi ani de mandat am reușit să elaborez și să susțin cu sprijinul colegilor mei deputați și senatori liberali un număr de șase proiecte de lege.

1. Legea privind „Programului Național de Scoatere din Pericol a Patrimoniului Cultural Imobil”

Legea cu nr. 416/2023
Primul proiect de lege inițiat împreună cu președin-tele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, și totodată cel care a devenit Legea cu nr. 416/2023, are în vedere instituirea „Programului Național de Scoatere din Pericol a Patrimoniului Cultural Imobil” din România marchează începutul unui program național amplu pentru scoaterea din pericol a patrimoniului istoric.

2. Proiectul de lege care oferă autorităților locale posibilitatea de a restaura monumentele aflate în pericol

Proiectul de lege L436/2023
Proiectul a fost aprobat de Senat și se află în comisiile de specialitate de la Camera Deputaților și oferă posibilitatea autorităților locale să intervină pentru salvarea unei clădiri monument istoric în cazurile în care proprietarii sunt necunoscuți sau se afla în litigiu.

3. Proiectul de lege privind instituirea Programului „Primul Monument Restaurat”

Proiectul de lege L584/2023
Proiectul de lege care încurajează proprietarii clădirilor cu mare valoare istorică să acceseze fonduri și să reabiliteze aceste edificii emblematice, a trecut de votul în Senat și se află în comisiile Camerei Deputaților.

Programul Național „Invest-Patriot” ce prevede crearea și dezvoltarea unor spații de depozitare

Proiectul de lege L595/2023
Proiectul de lege prevedere crearea și dezvoltarea unor spații de depozitare esențiale pentru susținerea și creșterea sectoarelor de producție și prestări servicii pentru antreprenorii locali, permitându-le șă-și stocheze marfa în condiții optime.

5. Proiectul de lege care face referire la legea întreprinderilor sociale de inserție

Proiectul de lege L64/2024
Proiectul de lege vizează completarea O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, oferind facilități substanțiale pentru întreprinderile de inserție socială, prin implicarea autorităților administrației publice locale.

6. Proiectul de lege privind studierea istoriei în Diaspora și acordarea de vouchere pentru cărți

Proiectul de lege L64/2024
Proiectul de lege propune modificarea Legii învățământului preuniversitar astfel încât disciplina istorie să poată fi studiată de românii din diasporă alături de limba și literatura română. Inițiativa prevede și acordarea unor vouchere de 100 lei pentru fiecare copil din România în vederea achiziționării de carte din bibliografia școlară.

Senator PNL de Iași

Senator ales în Circumscripţia electorală nr.24 Iaşi în data de 06.12.2020, validat în data de 14.06.2022. Senator afiliat grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

Comisia pentru românii de pretutindeni

Vicepreședinte

Comisia pentru cultură şi media

Membru

Comisia pentru știință, inovare și tehnologie

Membru

Comisia permanentă pentru relaţia cu UNESCO

Membru

Raport de activitate. Doi ani de mandat în slujba ieșenilor

Încă de la preluarea mandatului de senator pe 14 iunie 2022, mi-am propus ca activitatea mea în Senatul României să fie dedicată comunității din care fac parte, asumându-mi ca obiectiv să identific probleme concrete la care să găsesc soluții reale.

2 ani de mandat în slujba ieșenilor

În acești doi ani de mandat am reușit să elaborez și să susțin cu sprijinul colegilor mei deputați și senatori liberali un număr de șase proiecte de lege.

Cinci dintre ele au fost deja aprobate de Senat. Aceste legi pe care le-am inițiat sunt rezultatul constatărilor pe care le-am făcut în timpul activității mele politice de-a lungul timpului și a dialogului pe care l-am avut cu reprezentanții diferitelor categorii socio-economice.

Analize

Vă invit să citiți textele de analiză cu privire la evenimentele politice, sociale și economice din România și din plan European.
 

68 de declarații politice în Senat

Am depus și susținut un număr de 68 de declarații politice, abordând teme esențiale pentru dezvoltarea și bunăstarea comunității ieșene. Prin aceste declarații, am adus în atenția publicului și a colegilor parlamentari subiecte importante ce țin de investițiile în educație, îmbunătățirea sistemului de sănătate, dezvoltarea infrastructurii, sprijinirea economiei locale și proiectele Iașului. Mă angajez să continui acest demers, asigurându-mă că vocea cetățenilor este auzită și că interesele lor sunt reprezentate în mod corect.

25 de interpelări adresate membrilor Guvernului și altor instituții

În calitate de senator PNL, una dintre responsabilitățile mele principale este exercitarea controlului parlamentar, asigurându-mă că acțiunile Guvernului și ale altor instituții sunt în concordanță cu interesele și nevoile cetățenilor.

În acest sens, am adresat 25 de interpelări către membrii Guvernului și alte instituții, acțiuni care subliniază angaja-mentul meu față de transparență, responsabilitate și eficien-ță în administrația publică.

Fiecare interpelare pe care am formulat-o a avut ca scop clarificarea unor aspecte esențiale pentru buna funcționare a societății noastre.

5 interpelări adresate Primului-Ministru

În calitate de senator PNL de Iași, am adresat un număr de 5 interpelări Primului Ministru, având ca scop clarifica-rea și soluționarea unor probleme de interes major pentru comunitatea noastră. Prin aceste demersuri, am urmărit să asi-gur transparența guvernării și să contribui la îmbunătă-țirea serviciilor publice oferite cetățenilor.