Alegerile prezidențiale trebuie să se desfășoare la termen, în noiembrie

Alegerile prezidențiale trebuie să se desfășoare la termen, în noiembrie

𝐂𝐮 𝐧𝐞𝐠𝐨𝐜𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜 𝐏𝐒𝐃 𝐬̦𝐢 𝐏𝐍𝐋 𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞-𝐚𝐮 𝐚𝐯𝐮𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 „𝐜𝐨𝐦𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚” 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞. 𝐍𝐞 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦, 𝐬̦𝐢 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐏𝐒𝐃 𝐚 𝐢𝐫𝐨𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐢𝐝𝐞𝐞𝐚, 𝐮𝐥𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫 𝐚 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭-𝐨, 𝐢̂𝐧 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐦 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐨 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐳𝐢𝐞 𝐛𝐮𝐧𝐚̆.

Și acum colegii de alianță joacă după aceeași schemă. Că am convenit luna septembrie pentru prezidențiale. Dar atunci a fost o discuție secundară, informală, genul de decizii lejere pe care o iei știind că urmează să revii și să le repui în discuție mult mai aplicat. Acum, când europarlamentarele și localele au trecut și ne îndreptăm spre alegerile din toamnă, devine destul de clar pentru oricine că luna septembrie nu este potrivită din mai multe puncte de vedere.

O campanie electorală în luna august precedată de o precampanie în luna iulie ar putea arunca cele mai semnificative alegeri din România în derizoriu. Or, din punctul meu de vedere, asta ar fi o lipsă de responsabilitate, o acțiune în răspăr cu valorile democratice care reclamă ca politicienii să ia toate măsurile în așa fel încât dezbaterile de idei, programele politice și electorale, informările în privința proiectelor și planurilor de natură publică să ajungă la un număr cât mai mare de cetățeni. De aceea, organizarea unor campanii electorale în lunile de concedii ar duce la niște alegeri care ar fi lipsite de consistența necesară.

Din aceste motive, spre binele României, alegerile prezidențiale ar trebui să se desfășoare ca și până acum, în luna noiembrie. PNL va face uz de toate argumentele pentru a convinge partenerii de alianță că această decizie nu este în interesul vreunui partid, ci reflectă interesul nostru, al tuturor românilor.

Leave a comment