VD la munte și la mare – Ioana “Dark” scăpată din lesă prin parc

0
990

    De câteva luni bune ne mirăm cu toții, fie că facem sau nu politică activă, de câte gafe poate să facă guvernul PSD condus de Liviu Dragnea și cea care stă pe scaunul de premier. Încercările de a aranja anumite situații economice favorabile unor grupuri de interese se amestecă cu violarea justiției pentru a scăpa de închisoare Liviu Dragnea și alți colaboratori, iar peste toate acestea vedem cum se toarnă un ultim ingredient- gafele din fiecare zi ale unui premier ’’dezamăgit și revoltat’’ ascuns în spatele telefoanelor pe care le dă la unele televiziuni naționale, citind în mod evident de pe vreo foaie făcută de un consilier.  

    Numeroșii consilieri pe care îi are, au învățat-o pe doamna Viorica Dăncilă că atitudinea de bunicuță amabilă cu toată lumea nu-i poate aduce prea multe avantaje electorale și că e timpul să îmbrace haina de om de stat. Evident că încercarea de a o compara cu orice lider politic feminin din lumea civilizată este sortită eșecului. Nu există grad de comparație. Doamna Viorica nu poate fi comparată cu nimeni și asta pentru că este unică. Dorind să devină probabil ’’doamna de fier’’ a Balcanilor, Viorica a început să țipe prin Europa, crezând probabil faptul că jucând cartea fermității  în fața liderilor europeni poate să impresioneze pe cineva.

    Sfătuitorii de taină au uitat să-i spună Vioricăi faptul că în ciuda aparențelor, ea nu se poate compara cu liderii supărați și nervoși ai Ungariei sau Poloniei care și-au făcut un obicei din a-și striga mândria și demnitatea grav afectate de ”ingerințele externe”. Biata Dăncilă nu știe că pentru joaca asta de-a naționalismul este necesară o anumită cultură politică pe care ea nu o are și mai ales o situație economic internă solidă.

    Raportul MCV și rezoluția adoptată de Parlamentul European ieri a generat din nou o puternică retorică naționalistă din partea liderilor PSD. La loc de frunte a vrut să fie cu orice preț, chiar cu acela al căderii în ridicol, Viorica Dăncilă. Denunțând din nou complotul internațional la adresa României, de această dată din partea PPE dar și a PES(din care face parte și PSD), așa- zisul premier al României și-a arătat din nou limitele. Nefiind dotată cu … demnitate, Viorica nu s-a putut gândi că gestul firesc după un vot precum cel de ieri ar fi fost demisia ei și atunci a făcut din nou apel la ce a învățat de la mentorul Dragnea și anume tupeul și aroganța, fapt ilustrat perfect prin identificarea incompetentului guvern pe care-l păstorește cu întreaga națiune română. E limpede pentru orice om de bună credință că votul de ieri din Parlamentul European nu a fost împotriva românilor ci a abuzurilor din justitie comise de PSDragnea în ultimii ani.

    În fața agresivității verbale și a țățismului îmbrăcat marți aseară de doamna de carton a României devine inutilă orice încercare de a-i explica faptul că  prezența în Uniunea Europeană nu presupune doar posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile ci și respectarea unor reguli printre care asigurarea independenței justiției figurează la loc de frunte. Vorbind apoi despre atacurile liderilor europeni asupra cetățenilor români care se simt astfel jigniți ea uită sau nu aude cum tot mai mulți români se consideră profund jigniți de faptul că în an Centenar, România are la Palatul Victoria un om de calibrul ei.

    Să încerci să te erijezi în rolul Ioanei d’Arc după ce o altă incompetentă a girat bătăile jandarmeriei împotriva românilor care-și strigau disperarea pentru haosul din aceasta țară, presupune un grad de nesimțire incomensurabil. Rușinea cea mai mare pentru România postdecembristă nu o reprezintă în sine votul de ieri, el fiind doar o consecință a unor acțiuni premeditate, ci faptul că România are un guvern condus formal de un om politic care prin incultură, necunoașterea limbii române și retorica naționalistă la care a apelat în ultimul timp se apropie tot mai mult de portretul Elenei Ceaușescu.

    Cei mai maturi îmi pot confirma dacă auzind-o marți aseară vorbind pe Viorica Dăncilă despre amestecul de astăzi al europenilor în treburile noastre interne nu au sentimentul că prin intermediul ei vorbește de fapt Elena Ceaușescu cu al ei amestec imperialist tot în treburile noastre interne. Unui asemenea personaj care seamănă în același timp prin ceea ce face cu personajele din spectacolele Divertis sau Vacanța Mare nu poți să-i explici nici faptul că europarlamentarii români care au votat rezoluția de ieri nu au votat împotriva României, devenind astfel dușmanii țări, pentru că ei au vrut la fel de disperați fiind ca noi toți, să tragă un ultim semnal de alarmă cu privire la direcția în care merge astăzi România.   

Din păcate, monstruozitatea personajului politic Viorica Dăncilă duce întreaga Românie, cu fiecare zi în care mai rămâne la Palatul Victoria fie și pentru a plimba foi cu portarul instituției, într-un haos din care nu știu cum vom mai ieși.      

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau