Nici bine nu s-a instalat Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, că Sorin Grindeanu s-a apucat, din senin, să vorbească despre alegeri anticipate. Luni de zile, de la începutul acestui an, dinspre PSD ni s-a ținut teoria drobului de sare: dacă premierul Ciucă nu se ține de cuvânt și nu demisionează ca să aibă loc rotativa? Dar dacă și dacă demisionează președintele PNL din funcția de Premier totuși Klaus Iohannis nu-l desemnează pe Marcel Ciolacu? Am văzut, toate frământări fără sens, dar care au ținut zile în șir televiziunile în breaking news, iar atenția publică de la subiectele reale, care privesc viața de zi cu zi a românilor.

Astăzi Președintele PSD este instalat la Guvern ca Premier, a primit voturile tuturor parlamentarilor PNL (mai puțin al unui parlamentar PSD, dar asta-i altă poveste), are undă verde să se apuce de treabă. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu, cel pentru care s-a modificat tot protocolul coaliției ca să rămână la Transporturi, ca un unic Ales al Asfaltului, fără de care nu se pot face autostrăzile, pare mai preocupat iarăși de teoria drobului de sare (adică de o potențială ieșire de la guvernare a PNL!!??) decât să demareze odată A8 în integralitatea sa, decât să scoată TAROM din faliment, decât să scoată CFR din mizerie!

Miniștrii PSD sunt cei care ne-au adus în situația de a lăsa toate reformele obligatorii cuprinse în PNRR la votul final din Parlament abia pe săptămâna viitoare, în ultima secundă posibilă. Performerul absolut al bâlbâielilor și întârzierilor este Marius Budăi, Ministrul Muncii, responsabil cu reforma pensiilor speciale, care a întârziat nepermis și proiecte precum noua Lege a salarizării (de cea generală a pensiilor nici n-a pomenit încă nimic), dar a fost recompensat totuși de Marcel Ciolacu și continuă munca (sic!) de la Muncă. Adrian Câciu, Ministrul-Gaură al Finanțelor, care a supraestimat grosolan veniturile bugetare pentru 2023 ca să îi iasă calculele, ca un școlar în buza repetenției care se-nvârte în ultima clipă de un 5 furat, a fost și el mângâiat pe creștet, doar că transferat la… Fondurile Europene. Acestea sunt subiecte și teme reale de discuție, nu alegerile anticipate! Dorite de cine?

Dar Sorin Grindeanu, care nu este oricine în PSD, și care nu prea vorbește neîntrebat sau de capul său, vrea să abată iar atenția publicului de la dosarele grele pe care Guvernul le are de gestionat, Guvernul Ciolacu în speță, prezentând pe surse informația potrivit căreia în primăvară PNL iese de la guvernare. Fix partidul care a demonstrat în această coaliție pe fapte, nu pe vorbe, că își ține cuvântul și exact invers față de cum ne-a anunțat astăzi ritos însuși domnul Ciolacu: citat exact: „România trece de la fapte la vorbe!”

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau