Salut inițiativa jurnaliștilor de la Ziarul de Iași de a analiza fără părtinire procesul de evaluare proiectului Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava, propus și predat la cheie Ministerului Sănătății de către echipa liberală de la Consiliul Județean Iași pentru a fi finanțat prin PNRR. Analiza jurnaliștilor publicației ieșene nu lasă nici o urmă de dubiu: am fost depunctați într-un mod inacceptabil de către evaluatorii Ministerului Sănătății, pe criterii care au sfidat minima logică.

A considera Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară ca fiind doar un proiect adresat județului Iași, în condițiile în care actualul Institut al Inimii tratează pacienți care provin majoritar din afara Iașului (66%) reprezintă o fractură logică, de exemplu. Ministerul Sănătății a avut toate datele la dispoziție.

Nu voi insista și asupra celorlalte aspecte semnalate, ci îi voi asigura pe ieșeni că, indiferent dacă în urma contestației depuse de Consiliul Județean Iași nu vom reuși trecerea pe lista principală de investiții a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava pentru finanțare prin PNRR, noi, echipa liberală ieșeană, vom face tot ceea ce ține de noi pentru a obține finanțare europeană și/sau guvernamentală pentru acest obiectiv esențial pentru sănătatea locuitorilor din regiunea Moldovei. Acest spital va deveni realitate!

AICI analiza extrem de bine realizată de către jurnaliștii Ziarului de Iași.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau