Pinocchio de la Iași

0
1220

Cei care nu au văzut Liar Liar cu Jim Carrey au ocazia de mai bine de doi ani de zile să vadă o copie palidă a celebrului film uitându-se la ședințele Consiliului Județean Iași, dar și la prestațiile din afara acestuia a celui care a ajuns în mod absolut întâmplător președinte al legislativului județean.

Prima minciună pe care o vehiculează oriunde are ocazia este aceea cu privire la calitatea sa de mare om de afaceri. Cunoscătorii mediului economic ieșean știu bine care au fost succesele „patronului” Maricel Popa. Mai devreme sau mai târziu vom afla cu toții despre „marile” lui succese, dar poate și despre datoriile, câte vor fi ele, la bugetul de stat. O anchetă jurnalistică serioasă ar putea să arate tuturor celor interesați dimensiunea exactă a omului de afaceri ajuns președinte al Consiliului Județean Iași.

Neînțelegând faptul că devenit președinte al Consiliului Județean nu poate să mute disputele politice din cadrul forului județean în afara acestuia, la evenimente publice organizate sub egida Consiliului, Maricel Popa a crezut de cuviință să atace recent consilierii liberali județeni în timpul Galei Sportului Ieșean, supărat fiind pentru așa-zisa nesusținerea, de către liberali, a sportului ieșean. Despre votul din 23 ianuarie anul acesta din cadrul ședintei lunare a Consiliului Județean au explicat deja colegii mei consilieri județeni.

Copiei de la Iași a personajului jucat magistral de Jim Carrey îi reamintesc public faptul că în 2016 a blocat un proiect de HCJ semnat de 19 consilieri, din 37, depus de subsemnatul în numele grupului de consilieri liberali, prin care propuneam premierea cu suma de 10.000 pentru fiecare din cele trei tinere născute în județul Iași (respectiv în Iași, Pașcani și Mogoșești-Siret), care luaseră medalia de bronz la canotaj la Jocurile Olimpice de la Rio. Obtuzitatea și orgoliul nemăsurat al personajului politic Maricel Popa a făcut ca județul Iași să nu realizeze un minim gest de recunoștință față de trei sportive de pe aceste meleaguri și care au făcut cinste României prin performanța obținută.

I-am explicat public lui Maricel Popa faptul că Jocurile Olimpice reprezintă o competiție între țări și nu între județe sau orașe, pentru a nu mai spune că nu vede motivul pentru care ar trebui să facă Consiliul Județean un gest precum cel solicitat de mine. După un astfel de moment să te prezinți ca mare susținător al sportului ieșean, când tu ai blocat o premiere firească presupune să nu ai deloc simțul ridicolului.Sper doar, alături de ceilalți ieșeni, că va veni un moment în care Maricel Popa să nu mai poată minți la fel ca personajul amintit și să recunoască public – Am mințit. Înainte de asta se poate uita mai atent la colegii săi de partid pentru a vedea privirea lor stânjenitoare provocată de întreaga lui prestație.    

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau