Pentru cei din PSD, statul nu este altceva decât un izvor de profit, din buzunarele populației

0
1232

Liviu Brătescu, președintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități a PNL, ia atitudine față controlul culturii pe care vor să îl impună ministrul Daniel Breaz și secretarul general adjunct din MCIN, Adrian Vasile. Acesta a pregătit o OUG prin care comasează sub control personal sute de milioane de euro, finanțarea pentru cultură.

Mai jos redăm declarația lui Liviu Brătescu:

Știm din păcate că Ministerul Culturii a fost lăsat pradă nepriceperii unor ageamii în ceea ce privește cultura, pornind chiar de la capul său, domnul Breaz. Dar nu este singurul, domnia sa înconjurându-se de oameni de același calibru în nepricepere.

Pentru cei din PSD, statul nu este altceva decât un izvor de profit, din buzunarele populației și cu daune inimaginabile. În cazul de față, Adrian Vasile, medic veterinar devenit secretar general adjunct în MCIN, dorește înființarea unei suprastructuri ordonatoare de credit care să înglobeze tot ceea ce înseamnă fonduri de finanțare culturală din România.

Numai Programul Național de Investiții are un buget de peste un miliard de euro. Ceea ce face ca Ministerul în sine să fie un mic copil pe lângă dimensiunea pantagruelică a acestei agenții.

După ce anterior a lovit în ceea ce înseamnă act artistic și și-a dovedit incompetenţa, prin declarațiile privind Roșia Montană sau prin reducerea bugetului AFCN cu 30%, ministrul inculturii lovește din nou, urmărind subordonarea politică a culturii și finanțarea discreționară. Prin această OUG pe care a pregătit-o Adrian Vasile se vizează distrugerea instituțiilor care asigură finanțarea sectorului cultural!

De unde starea de urgență? De unde această aplecare spre a distruge, nu a construi? România, așa cum bine ați spus în campania electorală, merită mai mult!

Domnule ministru, lansez aici și acum un apel la luciditate și la dialog! Este momentul în care trebuie să acționăm pentru acest popor pe care îl reprezentați! Sunteți delegatul lui și trebuie să vă gândiți la viitorul lui, la ce lăsați în urmă, nu la interesele de moment ale partidului dumneavoastră! Este condamnabil ce încercați să faceți și este o crimă la adresa culturii acestui popor! Haideți să investim acolo unde este de investit. Aici nu este politică, ci cultură. Haideți să construim împreună!

Liviu Brătescu

Președinte

Comisia de Cultură, Culte şi Minorităţi a PNL

contact@liviubratescu.ro

0722.785.564

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau