Mai este puțin timp și vor fi alegerile europarlamentare și cele locale. Competiția este deja în desfășurare, mai ales că în timpul campaniei electorale intră în vigoare restricțiile – fără bannere, fără afișaj stradal, singurul permis în spații publice va fi cel de pe panourile electorale special amenajate.

Competiția electorală este privită cu scepticism de populație, cu toate că aceasta este un semn distinctiv între o țară liberă și democratică față de un regim condus cu mână de fier unde alegerile și competițiile politice sunt formale.

În ultimii patru ani România este pândită de un pericol din interior, un curent populist și agresiv care se folosește de scăderea încrederii oamenilor nu doar în clasa politică, dar și în politică în general, ca activitate umană. Demonizarea clasei politice nu are loc doar în România, este un fenomen foarte răspândit, dar devine cu atât mai nociv în societățile în care democrația este mai tânără.

Trebuie să găsim împreună resurse să înțelegem că politica și competițiile electorale sunt în sine lucruri de dorit, pozitive și necesare. Dacă ne vom pierde de tot încrederea în politică, ne vom pierde de fapt și democrația pe care o tot construim cu greu de peste trei decenii. Și dacă ne vom pierde acest lucru, înseamnă că ne vom pierde libertățile, drepturile, ne vom pierde direcția.

Am spus întotdeauna exact ce gândesc și asta spun și acum. Urmăriții pe colegii mei de la Partidul Național Liberal care sunt înscriși în cursele pentru alegeri locale sau pe cei de pe lista pentru europarlamentare. Sunt oameni foarte bine intenționați. Sunt orientați spre proiecte, așa a fost mereu Partidul Național Liberal. Dacă urmăriți realizările lor, veți observa că, dincolo de politica de partid, sunt excelenți administratori, sunt oameni practici, își iubesc localitățile și țara, sunt vrednici și merită toată atenția voastră.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau