Astăzi, de Ziua Eroilor și a Înălțării Domnului, un moment cu o extraordinară încărcătură pentru noi, românii, am participat în cursul dimineții la ceremonia de la Cimitirul Eroilor din Lețcani, alături de colegii mei, subprefectul Marian Grigoraș, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, Administratorul Județului Iași, Andrei Cazacu, precum și de primarul localității, Stelian Turcu, pentru a aduce un omagiu eroilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul alocuțiunii mele, am vorbit despre despre contribuția Armatei noastre la transformarea României și la câștigarea libertății, demnității și independenței. Totodată, am depus o coroană de flori în numele Parlamentului României.

Am continuat programul oficial la Cimitirul Evreiesc din Iași (Păcurari), unde am depus o coroană de flori împreună cu Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, Președintele organizației județene PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, precum și Secretarul General Adjunct al Guvernului României, Lucian Rusu.

Atât primarul Mihai Chirica, cât și colegul meu deputat Alexandru Muraru au avut intervenții care au reliefat contribuția comunității evreiești la dezvoltarea orașului Iași, dar și moștenirea istorică tragică a Pogromului care a avut loc în anul 1941.

Ne-am deplasat în continuare la Podu Iloaiei pentru a participa atât la evenimentele prilejuite de Ziua Eroilor, cât și de Ziua orașului Podu Iloaiei. I-am salutat pe locuitorii orașului și am remarcat transformările care au avut loc în ultimii ani, de când colegul nostru Ioan Alexa a preluat funcția de primar, prin intermediul numeroaselor finanțări atrase în urma proiectelor depuse.

Și Lețcaniul, acolo unde ne-am reîntors în cursul după-amiezii, era în mare sărbătoare, și am remarcat din nou simpatia extraordinară de care se bucură primarul Stelian Turcu în rândul locuitorilor comunei.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau