Ieri, 21 martie a.c., am participat, la invitația colegului meu liberal Eugen Țapu-Nazare, la o dezbatere extrem de interesantă a Propunerii legislative privind acordarea voucherelor de vacanță și către mediul privat, o inițiativă a colegului meu senator de Neamț pe care o salut și o susțin.

Evenimentul a reunit mediul de afaceri, asociații patronale din turism, senatori și deputați semnatari, președinți ai comisiilor de specialitate din Parlament, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Conform inițiativei legislative, vor fi oferite anual 4,2 milioane de vouchere în valoare de 1.450 lei fiecare, însemnând o infuzie de capital în domeniul turistic național de circa 6.1 miliarde de lei. O asemenea măsură vine în sprijinul tuturor angajaților români, oferind un beneficiu suplimentar suportat integral de la bugetul central, prin deduceri de taxe, și celor din mediul privat. Angajatorii privați sunt și ei, astfel, sprijiniți, prin oferirea unui beneficiu suplimentar, fără costuri, angajaților.

Conform calculelor inițiatorului, impactul va putea fi măsurat prin crearea a circa 200.000 de noi locuri de muncă, ca urmare a infuziei acestui capital, reprezentând aproximativ 0,42% din PIB-ul României, în economia națională.

În felicit pe colegul meu Eugen-Țapu Nazare pentru inițiativă și îmi doresc să o vedem cât mai repede ajunsă în faza de implementare!

2 Comentariul

  1. Felicitari colegului meu Eugen Tapu-Nazare pentru aceasta excelenta initiativa, in vederea stimularii economiei nationale si crearii de noi locuri de munca. Este un pas spre modernizarea si incurajarea sectorului turistic, un efort remarcabil care va aduce bucurii, conectand angajatii din mediul privat cu beneficii de la bugetul central. Imi doresc ca aceasta initiativa sa fie implementata cat mai curand!

  2. Felicitari colegului tau, domnule senator! Propunerea legislative a lui este exact ceea ce economia Romaniei are nevoie – un impuls pentru crearea de noi locuri de munca si stimularea mediului de afaceri din Romania. Speram ca aceasta schimbare va aduce schimbari reale in economia tarii si va contribui la consolidarea t market-ului turistic national.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau