PNL preferă libertatea, nu listele comune. PNL are o identitate mai puternică decât narativul fals care spune că nu mai are o ideologie și că se confundă cu PSD. PNL va avea propriile liste de candidați la toate cele trei rânduri de alegeri de anul viitor și candidat propriu la alegerile prezidențiale.

Sunt bucuros să văd că toți colegii mei din conducerea centrală a P.N.L au votat pentru liste proprii, anul viitor, la alegerile europarlamentare, alegerile locale, alegerile parlamentare, iar la alegerile prezidențiale să avem un candidat propriu. Am avut poziții publice cu privire la această opțiune care este cea corectă, este soluția cea mai bună pentru electoratul de orientare liberală, este decizia cea mai înțeleaptă pentru cei care credem în liberalism și democrație, în piață liberă și drepturile omului.

Partidul Național Liberal a avut întotdeauna resurse umane de calibru și asta reiese și din decizia de la Sinaia de a elimina neclaritățile cu privire la candidaturile de la alegerile de anul viitor. Am justificat de ce este necesar ca PNL să-și păstreze identitatea prin candidatură pe liste proprii. Aceasta este calea, acesta este sensul Partidului Național Liberal. Felic\it toți colegii din conducerea PNL pentru acest vot unanim și pentru că au înlăturat aceste supoziții false care planau asupra noastră.

Se tot făcuse un subiect din povestea asta cu presupusa dorință a PNL de a candida la alegerile de anul viitor pe aceeași listă electorală cu PSD. Setea cu care USR răspândește astfel de idei, ține de narativul pe care încearcă să-l împingă în față încă de la la înființarea lor ca partid, și anume ideea falsă că PNL e același lucru cu PSD. S-a marșat atât de mult pe această idee pentru că USR nu are vreun fel de identitate proprie și vrea să o fure pe cea liberală.

Partidul Național Liberal are alt electorat decât cel al PSD, abordează cu totul altfel politicile publice, cu accente mai apăsate pe investiții, cu dorința clară de a diminua povara taxelor și impozitelor atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, PNL este mai prietenos cu marii investitori și decis să colaboreze intens cu statele democratice din Uniunea Europeană și SUA. 

PNL nu a uitat niciodată că politica presupune pragmatism. După isteria indusă de foștii colegi de guvernare de la USR care s-au retras și ne-au lăsat baltă în timp ce se aplaudau singuri pentru acest gest de o iresponsabilitate șocantă, PNL nu a avut alternativă decât să caute stabilitatea pentru România la cel mai mare adversar politic, la PSD. Și, de la acel moment până acum, PNL a dat dovadă de seriozitate, de pragmatism și de asumarea angajamentelor. 

Este cumva ironic, în timp ce adversarii politici caută cu lumânarea semnele unor rupturi în alianță, în timp ce iscodesc după motive ca să anunțe vreo criză, vreun bocaj sau vreo ceartă între PNL și PSD, în același timp aceiași adversari nu obosesc să arunce iar și iar aceeași teză plictisitoare și mincinoasă cum că PNL și PSD ar fi același lucru. 

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau