România nu își poate permite să piardă banii din PNRR pentru că unii miniștri nu au putut sau nu au vrut să își facă treaba. Și mă refer aici la un subiect care, constat, a devenit foarte sensibil pentru PSD.

Ne respectăm aliații, înțelegem foarte bine criteriile colaborării și vrem să continuăm împreună, pentru că țara are nevoie de un guvern stabil și care poate lua decizii importante pentru prezent și viitor.

Dar trebuie ca fiecare să-și asume acele lucruri care nu merg. Ministrul liberal Marcel Boloș a avertizat foarte clar care sunt consecințele dacă nu reușim să ajungem la un acord cu Comisia Europeană pe ceea ce înseamnă reforma sistemului de pensii: ne poate costa usturător, sume de ordinul sutelor de milioane de euro.

Rezolvarea este mai simplă decât lasă de înțeles PSD: Legea trebuie să îndeplinească două condiții: sustenabilitate, adică pentru pensiile speciale cheltuieli pe care le putem susţine pe termen lung din bugetul de stat. Cea de-a doua condiţie este cea legată de contributivitate.

Deci, se poate. Dacă nu vor, PSD și ministrul Budăi trebuie să își asume consecințele pierderii banilor din PNRR. Sunt dispuși să fie responsabili pentru banii pe care îi pierde România?

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau