Nu mai putem trăi din trecut, istoria se face azi prin acțiune!

0
1342

La fel ca în întreaga perioadă din istoria postdecembristă a României, PSD continuă și în aceste zile prin modul în care a realizat structurarea bugetului pe anul 2019 ignorarea unei realități economice și sociale – decalajul Moldovei față de restul țării. De prea mult timp locuitorii Iașului și ai Moldovei aud vorbe frumoase despre valorile culturale ale acestei zone și despre contribuția la patrimoniul național; de prea mult timp autoritățile naționale își aduc aminte de Iași și de restul regiunii doar la 24 ianuarie și eventual 1 decembrie.

A fost nevoie să sărbătorim 100 de ani de la retragerea guvernului și a Dinastiei la 1917 la Iași pentru ca autoritățile de la București să vorbească din nou despre sacrificiul Iașului pe altarul Unirii. Anul trecut, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, guvernanții au vorbit din nou despre rolul fostei capitale a Moldovei în realizarea statului național unitar român. Vorbe fără fapte concrete, angajamente publice fără nici un leu acordat proiectelor de infrastructură. Adevăratele intențiii au fost și sunt evidente. Istoria este importantă pentru identitatea noastră, dar nu putem trăi în istorie. Datoria celor care facem astăzi politică este aceea de a implementa proiecte pentru dezvoltarea în viitor a comunității noastre, iar pentru evoluția Moldovei proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș este unul vital.

Politica iresponsabilă a PSD oglindită în alocările bugetare și fondurile europene atrase pentru dezvoltarea acestei zone duc în prezent la depopularea Moldovei și la accenturarea diferențelor dintre Moldova și celelalte regiuni.

Parlamentarii liberali din Iași și din restul Moldovei au depus de-a lungul ultimilor ani mai multe amendamente la bugetele susținute de guvernele PSD pentru rezolvarea diferitelor probleme din această zonă, dar rând pe rând ele au fost respinse de reprezentanții partidului lui Liviu Dragnea. În fața acestei ostilități față de moldoveni în general și față de ieșeni în special, un primar liberal ieșean mă întreba zilele acestea cum își justifică întreaga atitudine politică față de  Iași și Moldova, parlamentarii PSD în fața primarilor din PSD.

După atâtea umilințe la adresa Moldovei, din partea PSD, conducerea PNL Iași, împreună cu cei 30 de primari pe care îi are în acest moment în județul Iași, își manifestă susținerea și solidaritatea cu orice formă de protest, inclusiv cu cel din 15 martie, în încercarea de a trezi somnambulii și ignoranții din PSD. Autostrada Unirii a fost susținută de PNL dintotdeauna, iar pentru cine trăiește în România reală știe că acest proiect este unul vital pentru Moldova. Moldovenii sunt oameni harnici, iar primarii liberali, ca lideri ai comunităților lor, doresc să beneficieze din partea guvernului României de un tratament egal cu edilii din celelalte zone ale țării și să poată să-și arate la rândul lor priceperea și devotamentul față de comunitățile pe care le conduc.

Oprirea oricărei activități pe 15 martie timp de la 15 minute de la ora 15 trebuie văzută ca un strigăt de disperare spre guvernarea PSD- Ajunge cu bătaia de joc la adresa Moldovei! Încetați să mai umiliți Moldova!    

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau