Salut cu multă bucurie votul Parlamentului de la Chișinău, care a adoptat legea care prevede substituirea sintagmelor „limba moldovenească”, „limba maternă” și „limbă de stat” cu sintagma „limba română”. Este un pas firesc, iar dezbaterea despre limba folosită de statul nostru frate și vecin ținea de un trecut deja îndepărtat și denota anacronism.

Drumul Republicii Moldova este doar alături de România, dar în context european. Integrarea în UE este singura garanție că prosperitatea și independența acestui stat pot fi pe deplin realizabile.

Mă bucură, în egală măsură, și faptul că România face cu adevărat ceea ce trebuie și că oferă ajutor substanțial Moldovei. Astăzi Republica Moldova are de făcut față unei agresiuni furibunde a Federației Ruse la adresa stabilității sale și pentru aceasta trebuie ajutată prin toate mijloacele să fie independentă de Gazprom. Are nevoie de România ca ancoră spre Vest. Cum am mai spus-o, astăzi e nevoie de acțiune economică și diplomatică la nivel european în sprijinul Moldovei, nu de poduri de flori. Mai mult pragmatism și mai puține dezbateri pe lângă subiect, așa cum a dovedit Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă!

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau