Tema interpelării: Evaluarea proiectelor spitalelor ieșene pentru finanțarea prin PNRR – „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”

Stimate Domnule Ministru,

În urma publicării listei unităților medicale care vor primi finanțare prin PNRR în cadrul liniei „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, doar trei spitale din Iași au fost selectate, dintr-un total de 65 la nivelul întregii țări. În același timp, lista de rezervă conține nu mai puțin de alte 8 spitale. Infecțiile nosocomiale în spitalele publice din România constituie una dintre cele mai mari probleme ale sistemului și una dintre principalele temeri ale pacienților atunci când ajung în aceste unități medicale. Din acest punct de vedere, alocarea de fonduri pentru doar 3 spitale din Iași, în condițiile în care orașul deservește, în fapt, întreaga zonă a Moldovei (8 județe ale României) reprezintă alocarea a doar 5% dintre proiecte. Nu credem că întreaga regiune a Moldovei înseamnă doar 5% din suprafața întregii țări!

În acest context, vă rog, domnule Ministru, să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care au fost grilele de punctaj întocmite de Ministerul Sănătății pentru alocarea fondurilor pe linia de finanțare PNRR – „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” și rezultatele fiecărei instituții sanitare care a aplicat.

2. Care au fost persoanele desemnate de Ministerul Sănătății să realizeze implementarea grilelor de punctaj?

3. Cum catalogați obținerea de către un centru medical de dimensiunile Iașului, care deservește 8 județe ale României din punctul de vedere al tratării pacienților, a unui număr de doar 3 proiecte care vor primi sigur finanțare?

Liviu Brătescu,
Senator PNL Iași

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau