În România s-a răspândit, de prea mulți ani, această greșită percepție că este rușinos să fii electrician, mecanic auto sau instalator. Prin urmare, mulți copii evită școlile profesionale, iar prea mulți părinți își împing copiii spre cariere care sunt la modă, dar care nu li se potrivesc.

De fapt, România are mare nevoie de meseriași buni, iar astăzi un mecanic, un electrician sau un instalator bun este extrem de valoros și poate câștiga un venit echivalent cu cele din occident.

Iar dacă tânărul care se pricepe bine la lăcătușerie își găsește calea și prosperitatea în această meserie, și părinții lui, și noi, ca societate, trebuie să îl încurajăm. Pentru că și noi avem nevoie de el.

O societate modernă are nevoie de toți cetățenii săi, o economie se dezvoltă cu implicarea tuturor. Atât timp cât muncești cinstit, nici o meserie nu este rușinoasă. Un oraș sau o comună nu poate exista fără oamenii de la salubritate, de exemplu.

Politicienii, educatorii, profesorii, oamenii de afaceri, societatea civilă trebuie să conlucreze pentru a transmite acest mesaj important: avem nevoie de meseriași.

Un meseriaș bun este un câștig major pentru România.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau