România fierbe și pentru cei mai mulți cetățeni întreaga țară pare un cazan gata să facă implozie. În tot acest timp un partid aflat la guvernare grație diversiunii create în toamna lui 2016, își vede liniștit de reașezarea jocurilor de putere din interiorul său. În timpul în care lideri politici europeni privesc cu îngrijorare la derapajele juridice din ultimii doi ani din România, ne putem întreba cu toții cum este posibil ca singura grijă a unui partid de guvernare să fie scăparea de închisoare a liderului său. Liderii P.S.D., chiar și cei care par rezonabili stau și privesc la ocheada pe care o trage tot mai insistent marele lor președinte, Liviu Dragnea, spre trecutul communist al României, gândindu-se probabil la cât de ghinionist a fost să apară în lumea politică după 1989. Pentru el, dispariția regimului comunist reprezinta o tragedie și ratarea în același timp a oportunității de a arăta tuturor cum trebuie condusă o țară. Privind modul în care se manifestă astăzi Liviu Dragnea, am tot mai mult convingerea că în poziție de factor decident în decembrie 1989, ar fi reușit să contribuie la perpetuarea regimului comunist.

În ciuda deciziilor economice aberante din ultimii doi ani, România merge înainte gâfâind. Acolo unde comunitățile au în fruntea lor oameni care și-au înțeles bine menirea, transformările pozitive au loc în fiecare zi. În timpul acesta la Iași este liniște și asta pentru că cei doi edili sunt foarte liniștiți. Primarul nu a ieșit încă din lupta anti Dragnea crezând că doar făcând fotografii și zâmbind larg va culege voturi și în 2020, în timp ce președintele Consiliului Județean are tot mai mari șanse la titlul de cel mai supus membru de partid.  Sumele mici de bani primite în ultimii doi ani de la bugetul de stat nu l-a deranjat vreodată pe Slugărnicel Popa și nimeni nu l-a auzit să vociferând măcar la Liviu Dragnea și acoliții săi. Lipsa autostrăzii Iași –Târgul Mureș din orice proiect de infrastructură vehiculat de guvernanții de astăzi nu l-a determinat pe consilierul cu atribuții de președinte să protesteze, cred, nici măcar în somn.

Bucuros pentru orice semn pe care-l poate prezenta la prietenii săi ca un semn de apreciere a lui Liviu Dragnea la adresa lui, Slugărnicel Popa a fost în tot acest timp unul din credincioșii supuși ai președintelui de astăzi al PSD. Amânarea demarării proiectului Spitalului Regional de Urgență, bătaia de joc la adresa Iașului pe tema banilor alocați pentru proiectele Centenarului sunt doar două din seria de umilințe pe care Iașul le încaseaza de când liderul PSD Iași și al Consiliului Județean Iași – Slugărnicel Popa – este camaradul cel mai loial al lui Liviu Dragnea.

Când Liviu Dragnea a vrut să schimbe primul ministru al României, a început de fiecare dată constituirea listei de susținători ai ambiției sale, cu Slugărnicel Popa și asta pentru că a știut mereu despre ambițiile mici, mici ale acestuia pentru județul pe care-l conduce temporar, dar cu mari aspirații pentru persoana sa.

PSD este acum din nou în fierbere. Se fac și se desfac alianțe, se constituie grupuri de contestare a celui care duce România în fiecare zi, prin ambițiile sale în prăpastie, Liviu Dragnea.  În tot acest timp Slugărnicel Popa simte nevoia să ne spună despre el că nu a fost și nu este un trădător. Fidelitatea față de liderul PSD, condamnat în primă instanță Liviu Dragnea, ne era deja cunoscută tuturor, dar am sperat ca măcar în ceasul al doisprezecelea să încerce să obțină sprijin măcar pentru un proiect vital pentru Iași, dacă tot nu poate să se desprindă din statutul de vasal al liderului maxim.

În Evul Mediu, relația de vasalitate presupunea niște avantaje și obligații, atât pentru pentru senior cât și pentru vasal. Bravând acum cu faptul că nu este un trădător, Slugărnicel Popa uită că prima sa datorie este  aceea a slujirii comunității ieșene și apoi a partidului din care face parte. Ceea ce nu trebuie să spere astăzi Slugărnicel Popa este faptul că va scăpa în campania electorală viitoare de o întrebare simplă și anume: pentru faptul că a susținut cu atâta înverșunare pe Liviu Dragnea, posibil condamnat în acel moment, care au fost câștigurile obținute pentru Iași? Cele mai vizibile sunt numirile facute de viitorul coleg de celulă a lui Daddy, Ionel Arsene, președintele PSD Neamt, la instituții cu sediul in Iași fără ca măcar sa-l consulte pe Slugărnicel.

Până atunci să nu-l întrebați pe Slugărnicel Popa nici ce părere are despre faptul că incompetența guvernului Dragnea 3 a fost recunoscută recent de Corina Crețu, important membru PSD și nici despre aberantele declarații ale lui Teodorovici, despre contribuțiile la sistemul de sănătate.

Slugărnicel Popa vrea liniște. Dormi liniștit, Slugărnicel, dormi! Daddy veghează pentru tine iar Ionel Arsene urmează să îți schimbe și portarul de la sediul din Stefan cel Mare.      

 

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau