Este procesul de selecţie al CA al Aeroportului pe atât de corect pe cât ne asigură Maricel Popa?

0
877

 

 

Consiliul Judeţean Iaşi se confruntă cu probleme tot mai vizibile în ceea ce priveşte organizarea transparentă de concursuri pentru ocuparea unor funcţii-cheie în instituţiile care îi sunt subordonate, cel mai recent exemplu fiind desemnarea de noi membri în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Consilierul judeţean Liviu Brătescu, prim-vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean PNL Iaşi, invocă situaţia de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Iaşi, unde, chiar şi în urma organizării unui concurs pentru ocuparea funcţiei de director general şi adjudecarea acesteia, instituţia are din nou o conducere interimară, deoarece proaspătul manager a demisionat fără să ofere prea multe explicaţii, altele decât cele care ţin de „motive personale“. La momentul concursului, plenul CJ a fost asigurat de întreaga corectitudine a procesului.

La fel, în cazul desemnării membrilor CA ai Aeroportului Internaţional Iaşi, preşedintele CJ, Maricel Popa, garantează în nume personal procesul de selecţie.

Înţelegând foarte bine faptul că Aeroportul este cel mai important proiect economic al Iaşului, consilierii judeţeni PNL au votat noul Consiliu de Administraţie după ce directorul Direcţiei Juridice ne-a asigurat că întreaga procedură a concursului a fost una corectă. Bâlbâiala responsabilului pe resurse umane din cadrul Consiliului Judeţean şi evitarea  unui răspuns din partea acestuia la întrebarea foarte simplă cu privire la durata studiilor unui candidat la funcţia de membru în Consiliu de Administraţie la Aeroportul Iaşi ne pune pe gânduri. Fără a pune la îndoială competenţa domnului Dumitru Rebegea, consilierii judeţeni ai PNL solicită public membrilor Comisiei de Concurs să informeze cât mai urgent cu putinţă dacă printre diplomele care atestă studiile domnului Rebegea se află şi una care să ateste echivalenţa cu o diplomă de studii superioare de lungă durată, aşa cum s-a menţionat printre condiţiile cerute candidaţilor de către Consiliul Judeţean“, atrage atenţia Liviu Brătescu.

În condiţiile în care, potrivit legislaţiei româneşti în vigoare, diplomele de studii nu reprezintă un act oficial strict secret, credem că prezentarea publică de urgenţă a diplomelor de studii pe care domnia sa le deţine reprezintă o prioritate care poate ajuta la continuarea drumului ascendent al Aeroportului.

În opinia prim-vicepreşedintelui PNL Iaşi, preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, are datoria să se asigure de faptul că nu există nici un semn de îndoială cu privire la pregătirea profesională a vreunui  membru al Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Iaşi.

O lămurire a situaţiei semnalate îl poate ajuta inclusiv pe domnul Popa să evite situaţii delicate cât timp ocupă, temporar, funcţia de preşedinte“, încheie Liviu Brătescu.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau