Domnule Popa, unde s-au „topit“ toate manifestările dedicate Centenarului?

0
835

 

Domnule Popa, unde s-au „topit“ toate manifestările dedicate Centenarului?
Consilierul judeţean Liviu Brătescu, prim-vicepreşedinte al filialei judeţene a PNL Iaşi, arată că Executivul Consiliului Judeţean Iaşi, condus de preşedintele Maricel Popa, „s-a spălat pe mâini“ în privinţa acţiunilor de celebrare a Centenarului Marii Uniri programate pentru 23-24 noiembrie 2017 la Iaşi şi aprobate prin Ordonanţă de Guvern. În ciuda faptului că o suită de manifestări erau programate a se desfăşura, anularea şedinţei festive de Guvern şi reunirea plenului Parlamentului României la Iaşi l-a determinat pe acesta să „uite“ de întreg programul pregătit şi să spere, astfel, că bătaia de joc la adresa ieşenilor va trece total neobservată.

„Ne întrebăm dacă absenţa din judeţ a protectorilor politici ai domnului Popa, domnii Tudose şi Dragnea ori Codrin Ştefănescu şi Lia Olguţa Vasilescu l-a determinat să considere că manifestările incluse în acţiunile programate a se desfăşura cu sprijinul banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului României la Iaşi în perioada 23-24 noiembrie 2017 nu mai merită a se desfăşura. Focurile de artificii, expoziţia de caleşti şi maşini de epocă, târgul de zaharicale, Balul Centenarului  şi toate celelalte evenimente au dispărut precum în poveste, la miezul nopţii s-au prefăcut la loc în dovleac, iar domnul Popa şi-a reluat atribuţiile obişnuite ale Cenuşăresei. Lăsăm la o parte acum totala inadecvare a manifestărilor propuse la tragismul anului 1917, de la care se împlinesc 100 de ani, (şi despre care am mai vorbit pe larg) şi ne întrebăm:

» Câtă valoare mai are în epoca PSD-ALDE o Hotărâre de Guvern, de vreme ce un comunicat de presă al CJ Iaşi poate anula acţiuni în valoare de aproape 6 milioane de lei?

» Ce s-a întâmplat cu procedurile de achiziţie de servicii prin SEAP? Când vor fi acestea reluate?

Elanul tovărăşesc, virulenţa la adresa celor care au încercat să-I atragă atenţia asupra faptului că programul anunţat era lipsit de consistenţă culturală şi imposibil de implementat într-un termen scurt în condiţii legale şi minciunile distribuite cu mult talent au caracterizat apariţiile de la începutul lunii octombrie după vestea alocării unor fonduri publice care iată astăzi  se întorc la bugetul central.

PNL Iaşi crede că incompetenţa administrativă, dar şi politică, a domnului Maricel Popa a devenit deja legendară şi trebuie să plece acasă! Nu problemele penale care-i atârnă de gâtul mandatului şi pentru care îl victimizează un Dragnea sau un Codrin Ştefănescu reprezintă principalul motiv al demisiei sau demiterii acestuia, ci totala incorerenţă a actului administrativ «săvârşit» sub conducerea sa, precum şi episoadele repetate în care mica sa anvergură pun ieşenii într-o lumină foarte proastă“, încheie prim-vicepreşedintele BPJ Iaşi, Liviu Brătescu.

 

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau