Ieri am participat la un eveniment de mare impact al comunității liberale ieșene de afaceri, o dezbatere în jurul întrebării „Cine protejează consumatorul, dar și firmele: statul sau piața?“. Vedem că în perioada recentă, mai ales în urma pandemiei, cetățenii cer o intervenție tot mai mare a statului, care să suprareglementeze. În același timp, mecanismele economice în care credem noi, ca politicieni de dreapta, presupun adeseori exact contrariul, o influență scăzută a guvernării în piețe, care sunt dinamice și produc plusvaloare tocmai în lipsa unor politici intervenționiste.

Dezbaterea organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Iasi – CALIS și moderată de Președintele acestei organizații a PNL IASI, colegul meu Ciprian Bostan, antreprenor, consilier local, a fost un real succes. La acesta au contribuit invitații din zona de business, guvernamentală și universitară, organizare foarte bună, dar și capacitatea de sinteză și de a pune accentele corecte ale lui Ciprian Bostan.

PNL este astăzi unul dintre cele două mari partide ale României, cu un electorat extrem de divers, cu un număr extrem de mare de aleși locali. În același timp, PNL a fost și va continua să fie partidul pieței libere, al clasei de mijloc. Suntem formațiunea politică cea mai determinată să sprijine concret antreprenoriatul românesc. Din acest motiv, în guvernarea din care facem parte și care este condusă de Premierul Nicolae Ciucă, Președintele PNL, nu vom accepta renunțarea la cota unică și nici creșteri de taxe și impozite. Milităm și implementăm un regim fiscal previzibil și intervenim țințit asupra categoriilor vulnerabile cu ajutoare directe, fără a distorsiona prin alt tip de măsuri antieconomice întreaga piață, chiar și în aceste vremuri extrem de dificile.

Felicitări colegilor din Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Iasi pentru această reușită și aștept cu mult interes următoarele dezbateri!

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau