Da, și eu sunt de acord cu Sorin Grindeanu că trebuie să avem liste separate, nu există, într-adevăr, argumente solide pentru a merge în alegeri pe liste comune PNL – PSD. A gestiona împreună o guvernare în tandem după un protocol ferm și transparent este un act de curaj politic. Dar a merge în alegeri pe astfel de liste comune în condițiile în care suntem cele mai mari și longevive partide politice din România și tradițional aflate în mare adversitate, asta ar fi mult prea mult.

Trebuie să mergem pe liste separate pentru că PNL are valori specifice pe care le promovează și care nu se regăsesc între prioritățile PSD. Am mai vorbit despre asta, dar trebuie să mai subliniez un lucru, și anume că PNL nu poate merge pe liste comune cu PSD cu atât mai mult nu poate face asta la Iași! Aici PNL nu și-a permis și nici nu își va putea permite să se asocieze în vreun fel cu o filială al cărei șef informal este tot Maricel Popa, cel care a blocat Consiliul Județean un mandat întreg și care oferea cadouri funcția de ministru și de prefect.

Partidul Național Liberal a fost mereu o voce puternică împotriva celei mai încâlcite modalități de a administra un județ așa cum a fost sub conducerea lui Maricel Popa. Exemplul Aeroportului este cel mai la îndemână pentru că acolo iminența falimentului era vizibilă de pe Lună! În numai trei ani Maricel Popa a „reușit” să facă din acest punct strategic al Iașului o rușine administrativă, cu număr de curse aeriene drastic micșorat, companiile se reorientau spre Suceava și Bacău, zero perspective de dezvoltare. Grație fermității, priceperii și bunei organizări a colegilor mei liberali din conducerea CJ Iași lucrurile stau acum mult, mult mai bine.

Cum am putea să ne asociem cu o filială PSD Iași dezorientată de gâfâielile administrative ale lui Popa, frânarul județului, așa cum l-am numit încă de când observam în detaliu dezastrul pe care îl lasă în urmă din poziția mea de consilier județean? Pricepe oricine că sunt oameni ” dezorientați” ca dl. Popa, care se apucă de un proiect ca să se oprească brusc și să înceapă altceva în timp ce aruncă acuzații absurde către adversari, dar cu o filială PSD astfel de „rătăcită” este imposibil să colaborăm în vreun fel. 

Lăsând gluma la o parte, domnul Popa a lăsat CJ într-o dezorganizare iresponsabilă, în haos și pe alocuri cu proiecte șchioape și neterminate, cu o lipsă de orizont rar întâlnită. Și punctul său final a fost  spitalul modular mobil în care până și medicilor le-a fost frică să lucreze. Pentru orice tip de alegeri, dl. Popa poate să facă listele pe le dorește, să ofere cadouri funcții și poziții cum crede de cuviință. Oricum până și colegii săi din PSD știu că el merge cu o listă la București și revine la Iași cu alta. Așadar, nu doar că nu există argumente pentru a candida pe liste comune cu PSD, dar la Iași chiar există suficiente argumente (dacă mai era cazul) să candidăm pe liste separate.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau