Amenințările adresate de Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, uneia dintre cele mai cunoscute jurnaliste din cadrul redacției știri TVR reprezintă un atac nemascat la adresa independenței televiziunii publice din partea actualei puteri, este de părere Liviu Brătescu, membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române. În opinia acestuia, actuala putere vede în TVR un simplu instrument de propagandă care trebuie să execute, la ordin, tot ceea ce „gândește și simte partidul“.


În opinia lui Liviu Brătescu, desființarea taxei TV plătite direct de cetățenii României a dus Televiziunea Română într-o zonă gri din punctul de vedere al finanțării, cu alocări direct de la Bugetul de Stat, fapt care o lasă vulnerabilă în fața puterii PSD-ALDE.

Grobianismul domnului Teodorovici, care își permite să dea indicații și să amenințe jurnaliștii TVR din postura lui de «Propagandist al finanțelor publice» își are rădăcina în apucăturile autocratice ale puterii PSD-ALDE, obișnuită exclus cu o presă obedientă de tip «tonomat», așa cum și-a cultivat în toată zona privată în ultimii ani plătind din greu din bani publici întregi trusturi de presă“, spune Liviu Brătescu.

Membrul CA al TVR întărește faptul că profesionalismul și atașamentul față de instituție a celor mai mulți dintre angajați reprezintă principalul atu al TVR și că tocmai acesta ar trebui folosit pentru a ridica nu doar nivelul audiențelor, dar și al calității programelor în general.

Pare greu de crezut că mai trebuie să rostim asemenea lucruri evidente, dar, pentru domnul Teodorovici și susținătorii politici ai domniei sale, iată: într-un regim democratic, oamenii politici nu dictează jurnaliștilor cum să-și facă meseria, iar aceștia, la rândul lor, au obligația de a nu fi atenți la sensibilitățile actorilor din câmpul politic aflați la putere sau în opoziție, în egală măsură“, încheie Liviu Brătescu.

Liviu Brătescu
membru în Consiliul de Administrație al TVR

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau