Conservatorismul românesc: origini, evoluţii, perspective

0
838

 

Titlul complet: Conservatorismul românesc: origini, evoluţii, perspective, coord. Liviu Bratescu, Editura Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, 2014

 

Volumul de faţă reuneşte în paginile sale studii de istorie politică modernă şi contemporană, dar şi analize de natură politologică. Ele oferă o amplă perspectivă asupra conservatorismului românesc. Prezentul volum de studii este o reeditare, adăugită şi restructurată, a celui care vedea lumina tiparului în anul 2008, şi care aduna o serie de studii consacrate incipienţelor conservatorismului românesc, evoluţiei acestuia şi, nu în ultimul rând, crizelor pe care le-a cunoscut de-a lungul existenţei sale. Motivul pentru care s-a considerat necesară reeditarea acestui volum ţine de actualul deficit de reflecţie istoriografică pe tema marilor curente politice din istoria noastră.

Această reeditare se constituie într-o readucere a conservatorismului în actualitate, în speranța stimulării unei dezbateri şi a editării unor volume tematice similare.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau