A7 și A8 vor fi conectate în județul Iași, pe raza localităților Stolniceni Prăjescu și Pașcani, de cel mai spectaculos și complex nod rutier construit vreodată în România. Acesta va avea 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe de mici dimensiuni și va presupune chiar și relocarea DJ208L. Va fi construit pe o suprafață impresionantă, de 220 de hectare.

Important este că vorbim despre o lucrare care începe acum, fiind în faza de execuție cu fonduri PNRR ca parte a proiectului A7, autostrada care va lega Iașul de sudul țării și despre care Ministerul Transporturilor afirmă că vom circula chiar cu un an mai devreme decât termenul-limită (septembrie 2026), adică din anul 2025!

Moldova, după atâția ani de așteptare, va avea, în sfârșit autostrăzi. Iar azi nu vorbim despre planșe, ci despre echipe mari și multe utilaje care lucrează zi de zi, inclusiv în județul Iași! Întreaga echipă liberală ieșeană a susținut și va continua să susținută toate proiectele de infrastructură ale Moldovei, și se va implica în mod direct cu atât mai mult cu cât, în curând, PNL va deține portofoliul Transporturilor.

A7 va avea în Iași o lungime de 30 de kilometri și va tranzita comunele Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și municipiul Pașcani. Autostrada Unirii A8 va avea o lungime de 91 km pe teritoriul județului Iași și va traversa UAT-urile Pașcani, Tg. Frumos, Podu Iloaiei, Moțca, Miroslovești, Stolniceni-Prăjescu, Heleșteni, Costești, Ion Neculce, Bălțați, Erbiceni, Dumești, Lețcani, Miroslava, Rediu, Popricani, Victoria, Aroneanu, Ungheni, Golăești, Ruginoasa.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau