Ce au promis, în mod concret, liderii PSD în 2016
Asfaltăm 350 km de drumuri județene și comunale
Deloc întâmplător, prima promisiune a vizat drumurile județene și comunale. Pentru cineva care nu trăiește în izolarea unei locuințe aflate în centrul orașului Iași, drumurile județene sunt oglinda vie a incompetenței și dezinteresului PSD – partid care a guvernat până în 2016,timp de 24 de ani, la Consiliul Județean. Fără a-și asuma câtuși de puțin situația drumurilor județene și comunale, PSD i-a asigurat pe ieșeni, în 2016, că va realiza asfaltarea a 350 km din aceste drumuri până în 2020 și, nu în ultimul rând, asfaltarea a două treimi din numărul actual de drumuri pietruite și, de asemenea, acordarea unei atenții sporite pentru construirea de drumuri din beton. Dorind să-și arate determinarea, PSD a vorbit de asfaltarea a 100 km de drumuri chiar din anul 2016.
Pentru a avea imaginea dezastrului PSD la Consiliul Județean în privința drumurilor este important să precizăm faptul că rețeaua de drumuri județene totalizează 960 de km din care 535 km sunt drumuri asfaltate, 309 km drumuri de piatră și 87 km drumuri de pământ.

După patru ani de administrație PSD, realitatea arată în felul următor:
în privința modernizării drumurilor asfaltate, în anul 2016 au fost recepționați 0 km, în anul 2017, 7,7 km, în 2018, 0 km, iar în anul 2019, 4,97 km. În 2020, sunt în lucru 40 km. Diferența dintre promisiuni și realizări o poate face oricine. Ea este colosală și, chiar dacă au mai fost asfaltate în această perioadă aproximativ 30 km de drumuri de pământ, putem concluziona că nu a fost respectată niciuna dintre promisiunile făcute de PSD cu privire la modernizarea drumurilor județene.
PSD nu doar că nu a reușit să-și respecte angajamentele amintite, dar a înregistrat un eșec important și în privința celor 27 de proiecte de modernizare a drumurilor prevăzute în Masterplanul de drumuri județene care au documentațiile pregătite. Dintre acestea, ca o expresie a cât de mult a contat conducerea PSD Iași pentru liderii săi naționali, trebuie să spunem că doar 9 sunt prin PNDL iar 14 vor fi realizate prin efort bugetar propriu. Pentru multe dintre ele asigurarea resurselor financiare a fost și este un adevărat mister. Guvernul Dragnea – Dăncilă a dat indirect județului Iași o lovitură puternică prin Ordonanța 114 care a contribuit la creșterea valorii devizelor și, implicit, a contribuit la măriri între 30% și 110% a sumelor alocate pentru reabilitarea unor drumuri județene. Pentru un județ cu serioase probleme financiare, faptul că pentru Axa rutieră strategică alternativă Iași – Suceava, devizul estimat inițial la 75 milioane euro asigurați prin fonduri europene, a fost majorat cu încă 30 de milioane de euro, asigurati din veniturile proprii, a reprezentat o adevărată lovitură pentru bugetul județean.
După ce a tăcut în fața șefilor săi de partid ani de zile, neobținând nimic pentru județul Iași, și conștientizând în cele din urmă faptul că puținii bani produși la nivelul județului nu sunt suficienți pentru a asigura finanțarea lucrărilor necesare drumurilor județene, Maricel Popa s-a adresat Companiei Naționale de Investiții solicitând 110 milioane lei în vederea modernizării a cinci drumuri județene: DJ 244D, DJ 201C, DJ 282B, DJ 249, DJ 281B.

Fragment din Cartea neagră a guvernării PSD la Consiliul Județean (2016-2020)