Cele două autostrăzi, A7 și A8, care vor lega întreaga Moldovă de Sudul României, respectiv de Vestul Europei, reprezintă un proiect unic într-o generație și coloana vertebrală a viitoarei dezvoltări a regiunii noastre. Sunt proiecte care nu mai pot întârzia și, iată, proiecte pentru care în sfârșit au început a se face pași concreți.

În urmă cu doar câteva zile, Ministrul liberal al Dezvoltării, Marcel Boloș, a reafirmat termenul-limită până la care A7 trebuie să fie gata: 31 august 2026, conform Planului Național de Redresare și Reziliență. Este un termen ferm, altfel toți banii vor trebui dați înapoi la Bruxelles dacă nu va fi respectat. Ar fi o nebunie să ne imaginăm că ne putem juca cu așa ceva! În al treisprezecelea ceas, cel puțin unul din obiectivele majore de infrastructură rutieră care privește Moldova are o dată maximă până la care poate fi realizat.

În același timp, trebuie să ne continuăm eforturile la nivel guvernamental și de lobby la nivel parlamentar pentru proiectul major al A8, care înseamnă legarea, prin munți, a Moldovei de Transilvania și, mai apoi, de Vestul Europei prin rețeaua de autostrăzi deja existentă dincolo de Carpați.

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau