Săptămâna aceasta a fost lansat oficial Programul Transport 2021-2027, cuprinzând investițiile finanțate de Comisia Europeană în România, iar A8, Autostrada Unirii, figurează între obiectivele-fanion ale acestuia. De asemenea, în categoria proiectelor incluse se numără și drumul expres Pașcani-Suceava-Siret, care va întregi A7, precum și A13, Bacău-Brașov!

Este pentru prima dată când putem spune, fără ezitare, că infrastructura rutieră a Moldovei are o finanțare generoasă la dispoziție. Guvernarea liberală condusă de Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prioritate din autostrăzile și drumurile expres ale Moldovei, transformând simplele promisiuni în șantiere deja demarate sau care urmează a fi începute.

A8, proiect-fanion al Programului Transport 2021-2027, prevede construcția lotului de munte Miercurea Nirajului-Leghin și Târgu Neamț-Iași-Ungheni, cea mai dificilă parte a proiectului. Deja sunt finanțate prin PNRR, cu termen de execuție maxim toamna anului 2026 sectoarele din A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț.

În paralel, tot din fonduri PNRR, se lucrează deja pe toate tronsoanele A7, de la Ploiești până la Pașcani (circa 320 de km).

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau