Astăzi, 22 martie a.c., am contribuit, în Senatul României, prin votul meu, la extinderea Programului „Masă caldă în şcoli”. Printr-o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea “Legii educaţiei naţionale nr.1 din 5 ianuarie 2011”, care a trecut astăzi de votul plenului, autoritățile locale vor primi dreptul să asigure masă gratuită în creşe, grădiniţe, centre de zi, şcoli în cantinele şcolare, sălilele de mese sau prin servicii de catering, din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie.

În prezent, Ministerul Educației desfășoară un program-pilot de „Masă caldă în şcoli”, care, prin grija executivului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, a fost extins considerabil și în acest an atât ca valoare financiară, cât și ca număr de școli beneficiare. Legea pe care am votat-o astăzi dă dreptul, prin urmare, comunităților locale să îl implementeze din fonduri proprii, fără să mai treacă prin alt proces birocratic.

Consider că este o inițiativă bună, care trebuie salutată și îmi doresc să văd cât mai multe primării sau consilii județene din România implicate în a oferi o masă caldă cât mai multor elevi, în special celor care provin din familii vulnerabile. Toate studiile realizate demonstrează că un astfel de program, „Masă caldă în şcoli”, duce automat la scăderea dramatică a abandonului școlar și contribuie la o stare mai bună de sănătate a tinerilor elevi!

ZI-MI PAREREA TA

Scrie-mi comentariul tau!
Numele tau