Pasul doi pentru Schengen

Pasul doi pentru Schengen

Începând cu 31 martie avem o nouă realitate pentru România și anume ceea ce a fost numit Schengen aerian. Nu vorbim aici doar de o sintagmă bună pentru dezbaterile publice ci de o realitate. Schengen aerian este un beneficiu clar pentru români și o victorie pentru România europeană. Pe 31 martie România a cules roadele unui efort politic de ani de zile, iar noi liberalii am avut un rol esențial în acest efort.

Președintele României Klaus Iohanis, președintele PNL Nicolae Ciucă, miniștrii Justiției, Internelor și Externelor, împreună cu europarlamentarii liberali s-au luptat ani de zile pentru intrarea României în Schengen, pentru îndeplinirea tuturor condițiilor tehnice și pentru convingerea tuturor partenerilor noștri din Uniunea Europeană. Întregul efort depus de reprezentanții PNL a arătat faptul că aceștia au știut să lupte cu succes pentru interesele românilor și că știu să muncească pe termen lung pentru cele mai importante obiective ale românilor.

Vorbim astăzi de o realitate și anume una în care orice om de bună-credință recunoaște faptul că această guvernare a obținut aderarea parțială în Schengen și tot ea va obține și aderarea deplină. PNL va folosi în continuare toate mijloacele aflate la dispoziția sa pentru ca aderarea României la Spațiul Schengen să se realizeze și cu frontierele terestre. Recent, PNL a reușit să includă în Manifestul Congresului PPE de la București un angajament explicit potrivit căruia aderarea completă a României la Spațiul Schengen trebuie să se realizeze cât mai rapid. Acest efort va continua și pe alte direcții.

Românii au în față alegerile europarlamentare, când vor putea alege clar între fapte și vorbe: faptele actualei guvernări și vorbele opoziției. Convingerea noastră este
aceea că românii au înțeles că PNL poate ajuta cu adevărat România la nivel european, și că poate crește influența României la Bruxelles. Mergând prin țară și stând de vorbă cu oamenii vedem că românii înțeleg clar pericolul forțelor radicale, violente și anti- europene. Ca și inutilitatea formațiunilor care fac circ. Nu trebuie să ne ferim de cuvinte- partidele radicale pun în pericol fondurile europene, banii europeni pentru orașele și comunele României. Din ce în ce mai mulți oameni văd clar că n-are niciun rost să trimită la Bruxelles politicieni pe care nimeni nu-i recunoaște acolo și care nu pot face nimic pentru țară.

Oamenii aleg siguranța economică și ordinea în țară, resping haosul și dezbinarea promovate de extremiștii de pe scena politică românească. Din toate aceste motive noi liberalii credem că românii vor da un vot clar pentru partidele care oferă dezvoltare și stabilitate, iar PNL se află printre acestea și care oferă lucruri concrete românilor, nu fantezii periculoase.

Leave a comment